PL. LANGEMARK 66E
72 (III) Puits tubé
exécuté à Clercken,
à la Laiterie Stragier,
route de Dixmude à Poelkapelle,
par M.A.Vereecke de Heule-lez-Courtrai.
Repérage par E.Verdin, le 4-6-1935.
Travaux commencés et terminés en 1935.
Mode de creusement: à l'injection.
Diamètre: 2 puits de 100 mm. et 1 puits de 220 mm.
Mode de pompage: compresseur.
Niveau de l'eau sous l'orifice, au repos: 8 m.
En régime de pompage: 14 m. avec débit de 3.000 litres à l'heure.
Profondeur probable du niveau aquifère utilisé, d'après
le sondeur : entre 15 et 28 m.
Cote approximative de l'orifice: 35 m.
Profondeur totale du puits: 28 m.
---------------------------------------------------------------------------
PL. LANGEMARK 66E
72 (vervolg)
In de melkerij "St LAURENTIUS" te Klerken werden vier
putten geboord.
Put no 1 :
Geboord in 1934 door de Firma Vereecke uit Heule,
met waterinspoeling.
Diepte: ongeveer 60m.
Debiet: 5.000 l/uur. Compressor pomp.
Put nr 2:
Geboord in 1934 door de Firma Vereecke uit Heule,
met waterinspoeling.
Diepte : 50 m.
Debiet 3.000 l/uur. Compressor pomp.
Put nr 3:
Geboord in 1938 door de Firma Vereecke uit Heule,
met waterinspoeling.
Diepte 60m.
Door het roesten van de buizen pompt men op 25 m.
met een debiet van 1.000 l/uur.
Put nr 4 : geboord in 1942 door de Firma Vyncke uit Gullegem,
met waterinspoeling.
Diepte : 60m ongeveer.
Debiet : 8.000 l/uur. Compressor pomp.
Opgetekend door W.Claessens, op den 11.4.1951.
Hierna volgen de uitslagen van 4 ontledingen gedaan op
hetzelfde ogenblik voor elke put, door de Belgische
Boerenbond en ons medegedeeld door de Bestuurder van
de Melkerij op de 11.4.1951.
Scheikundige ontledingen:
Put 1 Put2 Put3 Put 4.
Uiterlijk : lichte gele neerslag
Vrij koolzuur 17mgr/l 21mgr/l 27mgr/l 27mgr.
gebonden chloor 26mgr/l 24mgr/l 19mgr/l 29mgr.
Ammoniak lichte sporen duidelijk sporen
Nitraten sporen sporen sporen sporen
Nitrieten sporen 0 0 lichte sporen
Ijzer 0,6 mgr 0,7 mgr/l 1,2 mgr/l 0,7 mgr/l
totale hardheid 6,5 fr.gr. 7,5 fr.gr. 7 fr.gr. 10 fr.gr.
tijdel. hardheid 3,5 fr.gr. 5 fr.gr. 4.5 fr.gr. 3.5 fr.gr.
blijv. hardheid 3 fr.gr. 2.5 fr.gr. 2.5 fr.gr. 6.5 fr.gr.
pH 6.85 6.85 6.8 6.7