Skip to content. | Skip to navigation

Personal tools

You are here: Home / arch / 022E / 022E0160.TXT

022E0160.TXT

Pl. HOUTAVE  22E
F.Halet

          Boringen uitgevoerd voor Bruggen en Wegen,
          autosnelweg OOSTENDE-BRUSSEL,
          tusschen Oostende en Loppem, 
          door M.Van Broeckhoven.
          Topographische ligging opgeteekend door den Dienst van
          Bruggen en Wegen.
          Grondstalen verzameld door den aannemer.
          Aanvang en einde der werken: 1937-1938.
          Boringsmethode: zonder inspoeling.

160 (VIII)             Boring 81a

          Hoogte van het mondgat, boven den zeespiegel: 4.86

Volgnummer             AARD DER GRONDLAGEN                 Diepte  m.
                                                           van    tot

 1*        Fijn kwartsachtig bruin zand                    0.00    0.50
 2*        Idem                                            0.50    1.00
 3 - 6     Idem                                            1.00    3.00
 7*        Idem                                            3.00    3.50
 8*        Zeer fijn kwartsachtig grijs bruin zand         3.50    4.00
 9*        Vaste grijze leem                               4.00    4.50
10*        Fijn kwartsachtig grijs zand                    4.50    5.00
11 -13     Idem                                            5.00    6.50
14*        Fijn kwartsachtig grijs zand                    6.50    7.00
15         Idem                                            7.00    7.50
16*        Idem                                            7.50    8.00
17         Vaste grijze schelferige klei                   8.00    8.50
18*        Idem                                            8.50    9.00
19 -24     Idem                                            9.00   12.00



          Vermoedelijke aardkundige verklaring (F.Halet, 9-6-1938):

                  Plistoceen:         8m00
                  Paniseliaan:        4m00


          Diepte van het water, bij ruststand: 1.50
Insert the GSB number to search all associated content